CIRKUS MERANO

 

DEN 33. INTERNASJONALE CIRKUS FESTIVALEN I MONTE CARLO.

Vi var en gruppe på 6 personer som reiste fulle av forventninger til Cirkusfestivalen i Montecarlo.

I fra Venstre bak.: Ole Petter Elnes, Herman Berthelsen, Audun Sødahl.  I fra venstre Front : Mona Sødahl, Linda Fevåg og Arild Martinsen. 

Vel fremme i Monaco, ble første overraskelse for oss alle tempraturen, 15 varmegrader en Januardag var nok ikke det vi forventet oss.                Men dette var naturligvis bare topp, og det skulle også resten av turen vise seg å bli.

Hele by-bildet er preget av festivalen.

Første dagen brukte vi til å orientere oss rundt i byen, dette var en nødvendighet da ingen av oss hadde vært her tidligere. MonteCarlo er bygget i et veldig skrånende fjell terreng, og består av platåvise veier og byggverk. Etter mange forbrente kalorier og tunge pust, fant vi ut av fremkomligheten i byen kanskje ikke var så vanskelig allikevel. Byen er nemlig utstyrt med en rekke heiser og rulletrapper satt i et finurlig system, noe som gjør fremkomligheten til fots nærmest som en lek å regne.

Vi hadde på forhånd bestilt billetter til de 2 forskjellige forestillingene, slik at vi skulle få med oss alle de fantastiske artistene og deres nummre. Jeg kan love at her nede får man virkelig valuta for pengene ! Hver forestilling varer mellom fire og fem timer, bare avbrutt av en 20 minutters pause midtveis i forestillingen.

Fantastisk Lyd og et enorm lys anlegg skaper en magisk forestilling.

Forestillingene var meget varierte, og innholdt både enkelt numre men naturligvis også de helt store festival numrene med store rekvisitter og store artist trupper. De sist nevnte vil nok aldri oppleves her på hjemmebane, ikke minst av praktiske årsaker. Vi fikk også se ett imponerende nummer med dresserte tigere, disse store dyrene som det bokstavelig talt oser respekt av, ble fremført på et elegant og majestetisk vis. Synd at ikke lovverket i Norge gir oss muligheten til å ta del av dette også her.

              

                      Elefantene ble presentert av familien Errani.                                                       Noen av tigrene som ligger ute og koser seg i vår solen.

 

På Lørdags formiddag ble det fremført en utendørs forestilling. Med parade av artister og dyr i fra festivalområdet og ned til havneområdet i sentrum, ble dette også en stor opplevelse.

Fullt Cirkusorkester og glimrende lyd også utendørs.

      

                             Dani Daniel.                                                          Wolfgang Lauenburger med sine hunder.

 

Gypsy Gomez.

 

Houch Ma Houch ble vinner av bronsje klovnen, og var uten tvil den morsomste klovnen jeg har sett på lange tider. Vi får håpe at han blir å se i et av våre Norske cirkus så snart som mulig !!

Føre alle forestillinger var det utendørs konsert med fullt klovneorkester. originalt og stemningsfullt !

Listen av inntrykk og opplevelser er enormt lang, og kan vanskelig beskrives. En ting vil jeg allikevel som siste ord i denne presentasjonen komme med og det er som følger :

Har du ikke vært der, så må du bare få med deg det ved første annledning, for dette er stort !!

 

 

Hoved side