CIRKUS MERANO

2008

Norges National Cirkus

 

 

Cirkus Direktør Knut Dahl

Cirkusfesten er i gang !

Årets cirkusproduksjon er en førsteklasses blanding av spenning, humor og nytenkende dyre presentasjoner. Uten ett eneste dødpunkt under den drøye 2 timer lange forestillingen, kan Cirkus Merano virkelig kalle årets forestillingen for et supershow med rette !!

Cirkus Merano har i år sin 34 sesong på veien, og de nærmere 8000 publikummerne som overvar gjestespillet i Fredrikstad kan begeistret anbefale årets forestilling på det varmeste !! Så nok en gang, løp og kjøp billetter, denne forestillingen er virkelig verdt minst ett besøk !

Cirkus Merano har foran denne sesongen investert i flunkende nytt datastyrt lysanlegg i fra Holland . Nye flotte effekter og en totalopplevelse av forestillingen som gir deg tårer i øynene av fryd !


Duo Ildar

Ett spennende høydepunkt
Vakkert, elegant, spennende og ikke minst NYTT! Som Rudolf Nurejev løftet Margot Fonteyn løfter russiske Sergej sin Irina i vakre ballett-trinn, i en svingende trapes! Når artistene i tillegg kombinerer to sterke cirkusdisipliner – perch og trapes – skjønner man at det er snakk om et av forestillingens virkelige høydepunkter!
 

 


Salvini

Elleville klovnestreker
Mosjon for lattermusklene! Det fransk-italienske ekteparet Salvini vet hvilke knapper de skal trykke på for å utløse rungende lattersalver i Merano-teltet. Duoen hører med til eliten av europeiske moromakere . I årets Merano-forestilling gjør de flere korte entreer, så her er det bare å slippe den befriende latteren løs.
 

 


Duo Igen 

Sjarmerende cirkusgeiter
De av oss som har levd en stund føler seg hensatt til Tyrol og barndommens populære ”Heidi-bøker”. De morsomme geitene klatrer, hopper og leker seg gjennom nummeret sammen med sine eiere. Utrolig hva disse små, spretne sjarmtrollene kan prestere.
 

 

Karl Ramwell
Super-rask jonglør
Tennisballer, fotballer og kjegler flyr gjennom luften i rasende fart når ungarske Karl Ramwell inntar manesjen. Å spille keyboard med tennisballer er litt av en prestasjon – jeg lover at du aldri har opplevd maken. Alt utføres med smil, stil og et skøyeraktig glimt i øyet.
 

   


Josephine og Daniel

Festlig hundeshow
Tibetanske hunder i munter lek! De morsomme hundene hopper tau, danser og koser seg i manesjen sammen med sine eiere. Her er det tydelig kjærlighet og samspill mellom mennesker og dyr.
 

 

Syv Kurales
Fartsfylt akrobatikk
De syv parterreakrobatene fra Hvite-Russland er utrolige der de herjer i manesjen. Saltoer, med og uten skru, forlengs og baklengs, salto over fem mennesker, de gjør det umulige mulig. Artistene viser en unik kroppsbeherskelse. Eneste hjelpemidler de bruker er en landingsmatte og et springbrett. Dette er fristilturn på et meget høyt nivå. I en annen sekvens viser de sine kunster med hoppetau.
 

   


Miguel Ferreri 
Linedans i verdensklasse
Den spanske topplinedanseren blir bare bedre med årene. Han bruker lina til krumspring andre ville hatt trøbbel med å utføre på flatt underlag. Og når han slår salto over sylskarpe dolker er man nesten fristet til å lukke øynene.

   


 Paolo Kaiser
Fart og spenning på Rola-Rola
Vi har sett mange Rola-Rola-akrobater, men ingen så fartsfylte og spennende som Paolo Kaiser fra Tsjekkia! Lekende lett hopper han fra det ene brettet til det andre, lander på hender eller føtter i et høyt tempo. Og når han slår salto fra det ene rullebrettet til det andre må man bare gi seg ende over. Dette er artisteri på meget høyt nivå!

   


Rüdiger Probst 
Elegant frihetsdressur
Rolig og elegant leder tyske Rüdiger Probst sine seks hvite andalusiske hester i vakker, klassisk frihetsdressur. De stolte hestene lager vifteformasjoner, utfører valsetrinn og piruetter. Nummeret avsluttes med stolt, steilende hest. En vakker klassiker.


Duo Kaiser

Morsomme kaskadører
At avislesning kan avstedkomme så mange fall og så mye komikk er bare utrolig. Kaskade betyr jo nettopp fall på fall, og det er nettopp det disse to tsjekkiske brødrene gjør. De faller og faller mens latterbrølene runger.

Martis brothers
Prisbelønt kraftakrobatikk
Kraft, styrke og smidighet preger de italienske brødrene Martis. Et tøft og råsterkt artistnummer. Jeg ville neimen ikke møtt de to brødrene til handbak eller andre konkurranser. En virkelig kraftprestasjon.

 

Amedeo Folco
Sjarmerende tungvektere
Cirkus Merano har i en årrekke samarbeidet med den italienske familien Folco. I år har familiens overhode, Amedeo Folco, takket ja til en Norgesturné sammen med sine to sjarmerende kjæledegger Giulia (35) og Sharon (34). ”Damene” er av indisk avstamming, men har vært i Folco-familiens eie siden de ble født. Amedeo Folco regnes som en av Europas ledende elefanttrenere og er blitt en legende i levende live. Legg merke til at han kun bruker håndbevegelser og stemme når han fremfører dem.

Finale.

 

Premierè.2005 Premierè.2006 Premierè.2007

Premierè.2009Premierè.2010 

Premierè.2011  Premierè.2012 Premierè.2013 Hoved side