CIRKUS MERANO

2010

Norges National Cirkus

Cirkus Direktør Knut Dahl

Cirkusfesten er i gang !

Cirkus Merano kan skilte med nordens tidligste premierè for årets cirkusproduksjoner igjen.

Årets forestilling faller utvilsomt i smak hos både gammel og ung, Latteren kommer som bølger i teltet og vakuum oppnås gjentatte ganger i det vi gisper etter luft, samtidig som vi lar oss imponere av utrolig artisteri.

Merano har dessuten en fargesprakende cirkusparade, en eventyrlig finale og topp lyd og lys under hele forestillingen. Årets festforestilling består i år av både noen hyggelige gjensyn, men med hovedtyngden lagt på nye artister og nytenkende nummer og fremføringer.

Alle cirkusvenner får derfor min største anbefalling om å besøke Cirkus Merano på sitt 36.supershow !

Cirkusfesten er i gang !

Med nye flotte nye kostymer åpnet årets fortryllende forestilling, stemningen var allerede satt for over 2 timer med glitrende artisteri.

Cirkusfesten er i gang !

Guttene i 6 Alexanders var første trupp ute med ett kort OldBoys nummer, ett artig innslag som minnet om Cirkusets barndom. Vi gledet oss allerede til å se mer av disse fantastiske artistene.

Cirkusfesten er i gang !

Kevin Probst Presenterte Probst familiens 6 vakre, hvite Andalusiske hester. Dette klassiske nummeret gir oss den første påminnelsen om at et virkelig cirkus må inneholde alle elementer for å bli fullkomment. Vakkert presentert !

Cirkusfesten er i gang !

For Premiere publikummet kunne Cirkus Direktør Knut Dahl presentere Don Christian. Østerrikeren som er en høyt elsket klovn for det Norske publikum. Don Christian fremførte sine numre med bravur, og til publikums store fornøyelse som vanlig. Don Christian gjestet Merano under noen forestillinger i starten på sesongen, da Duo Bobylevs ikke var riktig ferdige med sitt tidligere engasjement, samtidig med Meranos tidlige sesongstart. Nå er imidlertidig Duo Bobylevs på plass med nye elleville ablegøyer i Meranos Manesje, og Don Christian er på plass i Cirkus Benneweis i Danmark.

Cirkusfesten er i gang !

Årets Debutant i Cirkus Merano er en helt utrolig 14 åring med glimt i øyet og full kontroll på sine 7 baller !!

Mike har trent sjonglering med baller omtrent siden før han kunne gå, i dag behersker denne lovende artisten kunsten fullt ut, og det i et tempo som får publikum til å gispe etter luft.

Mikke Ferreri har Cirkusaner tilbake i generasjoner, og hans besteforeldre var artister i Cirkus Merano for over 30 år siden. Mike har som 14 åring allerede rukket å gå til topps i flere konkurranser for unge artister, men har sin debut som profesjonell Cirkusartist her i Norge og Merano !!

Cirkusfesten er i gang !

Brødrene Wolf i fra Tsjekkia er Kaskadører med nettopp stor K !

Publikum er stadig henrykte over deres høye tempo, og latteren sitter gjentatte ganger løst under deres opptreden. Flott nummer med en overraskende avsluttning.

Cirkusfesten er i gang !

Lyudmilla startet sin karriere som Russisk mester i turn, men som 17 åring bestemte hun seg for å utdanne seg ved den statlige cirkusskolen i Moskva. Sergeeva har nå sammen med sin ektemann Sergei satt sammen et hundenummer, der hun selv står for akrobatikken og hundene for den sjarmerende og morsomme delen.

Et av barnas favorittnummer !

Cirkusfesten er i gang !

Tsjekkiske Jan Navratil er i Meranos program beskrevet som fotsjongleringens mester, denne beskrivelsen er nesten ikke god nok !  I en rekke disipliner gjennomfører han sine kunst stykker så lekende lett, elegant og med følelse at det er en fryd for øyet.

Cirkusfesten er i gang !

Malvina og Sychev presenterer et annerledes og fantastisk vakkert luftnummer. De har gjestet Europa kun en gang tidligere, det var en artist konkurranse i Tyskland og endte med gullmedalje som takk.

Et strapat nummer som gir deg frysninger lang inn i ryggmargen, pass også på og ikke hold pusten for lenge, for under dette nummeret tester du dine følelser til det ytterste !! Kort og godt en "høydare".

Cirkusfesten er i gang !

Kraft og eleganse !

I dette håndstandsnummeret får vi virkelig se en fullkommen kombinasjon av kraft, balanse og eleganse. Sikkert gjennomført av en utrolig habil artist !!

Cirkusfesten er i gang !

Gjensyn med Spanske Miguel er ikke å forakte, karisma og artistisk sikkerhet er noen av betegnelsene som passer for denne linedanseren av internasjonal toppklasse.

Cirkusfesten er i gang !

Her kommer vi endelig til det jeg vil kalle for årets favoritt !!!

6 Alexanders i fra Romania fremfører vippebrett akrobatikk med et ufattelig høyt tempo,uten et enste dødpunkt og med en sikkerhet som om de skulle vært født i vektløs tilstand. I tilegg er 6 Alexanders unge stilige artister med et glimt i øyet. Disse artistene har garantert en stor fremtid innen Cirkus !!

Cirkusfesten er i gang !

Amedeo Folco, en av Europas beste elefanttrenere og Merano, en kombinasjon som i løpet av årene har blitt like sikre som blåveisen om våren.

Uten elefanter ingen Cirkus Merano, Cirkusdirektør Knut Dahl går på ingen som helst måte på kompromiss med elefantnummerets kvalitet. Ei heller inngås noen kompromiss på dyrenes velferd, derfor har han sikret seg Amedeo Folco i år igjen, av sikkerhet for at både dyr og publikum skal ha det på beste mulige måte !!

Cirkusfesten er i gang !

Etter nærmere 2,5 timer inklusive en pause på 15 minutter, kunne Cirkusdirektør Knut Dahl ønske sitt premiere publikum vel hjem og på gjensyn !

Årets cirkusproduksjon står på ingen som helst måte tilbake for noen tidligere, artistene er som vanlig plukket i fra toppsjiktet og mikset sammen til en festforestilling, som bare Knut Dahl vet suksessoppskriften til.

På gjensyn vi sees garantert så snart som mulig !!!

 

 

Premierè.2005 Premierè.2006 Premierè.2007 Premierè.2008

Premierè.2009 

Premierè.2011  Premierè.2012 Premierè.2013 Hoved side