CIRKUS MERANO

2008

Norges National Cirkus

 

Cirkus Direktør Knut Dahl

I nesten 50 cm snø....

Cirkusfesten er i gang !

Forestillingen er en sann fryd for absolutt alle sanser. Lyd bildet i fra Merano`s cirkusorkester faller perfekt sammen med det fantastiske lys arrangementet, når vi så tilføyer lukten av eksotiske dyr, popcorn og sukkerspinn ligger rammen for en perfekt forestilling til stede.

Artistrekken fanger alt en kresen publikummer kan tenke seg. Humor ispedd overraskende momenter, klassiske dyrenummer, og ikke minst artisteri som setter pirrende nerver i høyspenn, og grenser som stadig brytes. Kvelden er med andre ord dekket for en meget forlystelig kveld under cirkusets magiske duk.

Norges premieren var i år tradisjonen tro i Fredrikstad. Dessverre var cirkustomten ved "værste" i år i minste laget, grunnet anleggsarbeider. Cirkus Merano krever tross alt ekstra plass under premiere forberedelsene, de bruker å pynte  seg litt ekstra under disse dagene. Men dessverre i år lot det seg ikke gjøre ( i hvert fall ikke i like stor grad).Men hva gjør det så lenge publikum kommer til forestillingene i strie strømmer, til tross for drivende snøvær og kuldegrader.

Inne i teltet var det godt og varmt, noe 3 store varmeaggregater sørget for. Cirkus på denne tiden av året er ikke bare bare, tenk 1000 liter fyringsolje i døgnet.

Men nå over til årets forestilling i bilde og tekst :

TERSKIY BROTHERS

Først ut i kveldens forestilling er et høyhastighets nummer.

Fantastisk koordinasjon vises i det de fire Terskiy brødrene, utfører de utroligste kombinasjoner under meget høyt tempo i rech`en.  varirende nummer som faller publikum godt i smak.

 

TERSKIY BROTHERS

Neste nummer er Cirkus Olympias kameler, flotte dyr som også tilfører forestillingens eksotiske duft.

Som en ekstra kuriositet kan det nevnes at dette gjensynet i Merano, også gir oss mulighet til å se kamelbarnet som ble født nettop i Cirkus Merano, under Bergens besøket for noen år siden.

TERSKIY BROTHERS

Klassiske klovner med rød nese og musikalske evner, DEILIG !!!

 

TERSKIY BROTHERS

Tempo Jonglørene som er en fryd å se på. Søsknene i fra Tsjekkia gjør dette prisbelønte nummeret lekende lett.

Elegant nummer med stor bredde og variasjon.

 

TERSKIY BROTHERS

Forestillingens overraskelse er nok utvilsomt Dittmar. Hr Dittmar skal forsøke å finne sitt hjertes utkårede, men allt er ikke som han har tenk seg..... SE og LE !!

 

TERSKIY BROTHERS

Spektakulært og nyskapende !

Flott trapesnummer som får deg til å tenke på "spiderman". Duo Dennys benytter nemlig sikkerhetsnettet til å utføre sine akrobatiske kunster høyt over manesjen.

 

 

TERSKIY BROTHERS

Trampolinens mester !!

Costin viser her frem et nummer som kan ta pusten i fra alle og enhver. Jeg kan love at hvis dine håpefulle hadde forsøkt seg på noe av dette, så hadde i hvertfall ingen Norske forsikringsselskaper villet forsikre dem.

Høyt og lavt, kryss og tvers, opp og ned, saltoer og ellers alt av halsbrekkende øvelser, blir fremvist her.

En av forestillingen virkelige høydepunkter, komikk og akrobatikk i særklasse !!!

 

TERSKIY BROTHERS

Halsbrekkende utfordringer på "dødshjulet" !

Første nummer etter pausen, er en forrykende oppvisning i de utroligste øvelser !!

I høy hastighet utføres det ene stuntet etter det andre, publikum sitter som paralyserte og måper etter luft. Om disse karene ønsker å få oppleve en pensjonstilværelse en gang i fremtiden .. Neppe.

TERSKIY BROTHERS

Lekent hundeshow.

Klassisk hundenummer, men som alltid en fulltreffer for barna.

 

TERSKIY BROTHERS

Fremfører her sekvensen "speilet" som har røtter helt tilbake til gresk mytologi.

Ballett-trinnene går ikke som planlagt, og når speilet skal hentes frem går det  ikke helt som planlagt. Men Di Lellos er ikke hjelpeløse. Lun humor som går rett hjem hos barna.

 

Når Direktør Knut Dahl spør barna om hva som kommer nå, så kommer svaret spontant ELEFANTER !!!

TERSKIY BROTHERS

Like sikkert som den lekende elefanten er å finne i  Cirkus Merano`s Logo, like sikkert dukker elefantene opp i Meranos Manesje.

Amedeo Folco fremfører sine elefanter på elegant vis, uten bruk av pisk eller andre hjelpemidler enn sin egen stemme.

En sikker hit blant både barn og voksne !!

 

TERSKIY BROTHERS

Alle gode ting har desverre en slutt, så også med Cirkusforestillingen til Merano.

Cirkus Direktør Knut Dahl ønsker oss vell hjem etter 2 timer med gnistrende underholdning, og ønsker oss samtidig velkommen tilbake neste år, noe som vi naturligvis gjerne gjør.

Premierè.2005 Premierè.2006 Premierè.2007 Premierè.2008

Premierè.2010 Premierè.2011  Premierè.2012 Premierè.2013 Hoved side